Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Namen politike zasebnosti in piškotkov je seznanitev uporabnikov spletnega mesta https://www.kangloo.si/ z nameni in podlago za obdelovanje njihovih osebnih podatkov s strani AQUA TIM d.o.o
Vrbje 80, Vrbje, 3310 Žalec in s seznanitvijo njihovih pravic. Politika varstva zasebnosti AQUA TIM d.o.o
Vrbje 80, Vrbje, 3310 Žalec velja tudi za druge načine zbiranja in obdelave podatkov, kot je to v primeru včlanitve.

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vsakogar, ki se skladno s pogoji uporabe spletnega mesta AQUA TIM d.o.o
Vrbje 80, Vrbje, 3310 Žalec https://www.kangloo.si/ šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto https://www.kangloo.si/ (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami te politike.

  1. Varstvo osebnih podatkov

V AQUA TIM d.o.o
Vrbje 80, Vrbje, 3310 Žalec spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1), politiko varstva zasebnosti in piškotkov in internimi akti našega združenja.

  1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Politiko varstva zasebnosti in piškotkov, je AQUA TIM d.o.o
Vrbje 80, Vrbje, 3310 Žalec.

  1. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov spletne strani AQUA TIM d.o.o
Vrbje 80, Vrbje, 3310 Žalec je družba Bovian Plus, Boris Dolinšek s.p., Pongrac 3a, 3302 Griže. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

  1. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

AQUA TIM d.o.o
Vrbje 80, Vrbje, 3310 Žalec. zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

  1. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

AQUA TIM d.o.o zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov in na podlagi zakonitega interesa združenja.

4.1. Obdelava na podlagi privolitve

AQUA TIM d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja splošnih obvestil, strokovnih revij in publikacij, povabil na dogodke, informacij o spremembah zakonodaje in kolektivnih pogodb ter ostalih novosti na področju ponudbe artiklov, ki jih prodaja.

Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen AQUA TIM d.o.o od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

4.2. Obdelava na podlagi zakonitega interesa

AQUA TIM d.o.o zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov – predstavnikov pravnih subjektov, ki preko kontaktnega obrazca posredujejo svoje podatke izključno za namene oddaje povpraševanja po izvajanju internih izobraževanj in se taka obdelava lahko šteje za obdelavo na podlagi zakonitega interesa. Za ta namen AQUA TIM d.o.o od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov in telefon.

4.3. Obdelava na podlagi pogodbe

AQUA TIM d.o.o zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov, ki jih potrebuje za izvajanje pogodbenega odnosa, ki se sklepa z nakupom blaga ali storitev v spletni trgovini in se opravlja na podlagi Splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine https://www.kangloo.si/  Obvezni osebni podatki so: ime, priimek, elektronski naslov, ulica, poštna številka.

  1. Varstvo osebnih podatkov

AQUA TIM d.o.o za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.
  1. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen za katerega so bili pridobljeni oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi pristopne izjave pravnega subjekta, se lahko obdelujejo in hranijo še 5 let po njeni pridobitvi.

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi pogodbe/naročila, se lahko obdelujejo in hranijo še 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti obeh strank. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja področje davka na dodano vrednost.

  1. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, pravico pa ima tudi zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov AQUA TIM d.o.o ali preko elektronske pošte https://www.kangloo.si/. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik  lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

  1. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo AQUA TIM d.o.o ravnalo v skladu z veljavno zakonodajo in nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestilo, prav tako bo s tem seznanilo pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

  1. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki:

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka

Servis

Veljavnost

Opis

PHPSESSID

www.AQUA TIM d.o.o.si

seja

Uporablja se za pravilno delovanje spletne strani.

_iCD2

www.AQUA TIM d.o.o.si

leto

Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.

card-shop

www.AQUA TIM d.o.o.si

10 dni

Omogoči nakupovanje in delovanje »košarice«.

 

Piškotki za spremljanje statistike:

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka

Servis

Veljavnost

Opis

_ga

Google Analytics

2 leti

Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

_gat_UA-19030256-3

Google Analytics

minuta

Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.

_gid

Google Analytics

dan

Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

NID

Google

6 mesecev

Piškotek vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja, da shrani vaše nastavitve in druge podatke, kot so izbrani jezik (npr. slovenščina), podatek o tem, koliko rezultatov iskanja naj bo prikazanih na strani (npr. 10 ali 20), in podatek o tem, ali naj bo vklopljen Googlov filter Varno iskanje.

 

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov AQUA TIM d.o.o bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu https://www.kangloo.si/ in velja od 05. februarja 2021 dalje. Zadnjič je bila ta politika posodobljena ___________.